lifes Δεν υπάρχουν Σχόλια

Η πανδημία του COVID-19 αποτέλεσε μια πρωτοφανή πρόκληση για τις ασφαλιστικές εταιρείες: στήριξη προς τους πελάτες, διαχείριση των πόρων της ίδιας της επιχείρησης και δόμηση μιας νέας προσέγγισης εκτίμησης και διαχείρισης ρίσκου.

Βήματα των επιχειρήσεων προς τη βιωσιμότητα

Η πανδημία του COVID-19 αποτέλεσε μια πρωτοφανή πρόκληση για τις ασφαλιστικές εταιρείες: στήριξη προς τους πελάτες, διαχείριση των πόρων της ίδιας της επιχείρησης και δόμηση μιας νέας προσέγγισης εκτίμησης και διαχείρισης ρίσκου.
Μέσα από όλα αυτά, αναδείχθηκε η ανάγκη για προσήλωση στους μακροπρόθεσμους στόχους – και συνεπώς στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Πλέον, η βιωσιμότητα είναι το πιο κομβικό στοιχείο προς το οποίο όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα. 

Σε έρευνα της AXA (AXA Future Risk Report) βλέπουμε πως το 72% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως βρίσκονται σε πιο ευάλωτη θέση σήμερα σε σχέση με μια πενταετία νωρίτερα.

Αυτό σημαίνει πως αναζητούν κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές αλλαγές και θα στηρίξουν εταιρίες οι οποίες κινούνται ως πρεσβευτές των αλλαγών αυτών.
Οι ασφαλιστικές που θα καταφέρουν να ακολουθήσουν μια πορεία που θα συμβάλλει στην βελτίωση της ανθρώπινης διαβίωσης στο σύνολό της, είναι αυτές που θα βγουν κερδισμένες.

Γιατί όμως η στροφή προς πιο βιώσιμες πρακτικές θα ωφελήσει την επιχείρησή σας;

Greener home!

Η διαχείριση κρίσεων γίνεται ευκολότερη. Πιο συγκεκριμένα, η φετινή χρονιά βρήκε τους περισσότερους απροετοίμαστους και για το λόγο αυτό σημειώθηκαν μεγάλες ζημίες στον οικονομικό τομέα. Και πιθανώς, ήταν μόνο η αρχή. Οι ξαφνικές κλιματικές, γεωπολιτικές και δημογραφικές αλλαγές θα είναι συχνότερες και πιο περίπλοκες όσο βαδίζουμε προς τα μέσα του 21ου αιώνα.

Οι ασφαλιστικές που θα καταφέρουν να ενσωματώσουν στην καρδιά των επιχειρησιακών τους στρατηγικών την αειφορία, θα μπορέσουν ευκολότερα να αναγνωρίσουν μια επερχόμενη κρίση και να προσαρμοστούν αναλόγως.

Πώς θα μπορούσε μια επιχείρηση να στραφεί προς την αειφορία;

Κάθε επιχειρηματίας που μένει ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις, έχοντας βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, μπορεί να βρει πολλούς και ποικιλόμορφους τρόπους, αναλόγως και του ύφους και του μεγέθους της επιχειρήσής του.

Ένα απλό παράδειγμα με μεγάλο αντίκτυπο είναι η στροφή σε δημόσιους cloud servers.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη υπογραμμίζεται πως η χρήση δημόσιων υπηρεσιών cloud μπορεί να μειώσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 59 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.

Πιο απλά, τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν στην απόσυρση 22 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. 

Πέρα όμως από το κέρδος του περιβάλλοντος και την ικανοποίηση των σύγχρονων απαιτήσεων των καταναλωτών, έχει παρατηρηθεί πως εταιρίες που στρέφονται στο δημόσιο cloud μειώνουν κατά 30%-40% τα κόστη τους.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως έχουν ήδη πραγματοποιήσει τα πρώτα τους βήματα προς την αναθεώρηση και ανασχεδιασμό των πρακτικών τους, και οι καταναλωτές – κυρίως η νέα γενιά – από την πλευρά τους έχουν έμπρακτα στηρίξει την προσπάθεια των πρώτων.

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, όσες επιχειρήσεις μπορέσουν να αναγνωρίσουν τις αλλαγές και να επαναπροσδιορίσουν τις πρακτικές και την ταυτότητά τους νωρίς επιβιώνουν και μακροημερευουν ενώ όσοι αποτυγχάνουν να προσαρμοστούν αργά ή γρήγορα εξαφανίζονται.

Αφήστε μια απάντηση